1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предстои ново сериозно влошаване на времето

Предстои ново сериозно влошаване на времето

Повече сняг се очаква да падне по високите западни полета в Северна България, в Пирин, Рила и Родопите

В четвъртък късно през деня и в нощта срещу петък ще започне ново сериозно влошаване на времето. Под влиянието на нов циклон с център над Гърция, над цялата страна ще се заоблачи и в петък много рано сутринта ще завали, по високите полета на Западна България сняг, в равнинните части - дъжд, който постепенно ще премине в сняг. На места валежите ще бъдат значителни, ще се образува нова снежна покривка, съобщава Дарик.

Повече сняг се очаква да падне по високите западни полета в Северна България, в Пирин, Рила и Родопите. Сняг ще вали и в Добруджа, но по-късно през деня в петък. По Черноморието и в Източна Тракия се очаква да вали дъжд, който в петък вечерта и през нощта в събота да преминава в сняг. По високопланинските ни курорти в петък ще е студено с повсеместни валежи от сняг и в Банско, и в Пампорово, и в Боровец.

Вятърът по Черноморието в четвъртък ще бъде умерен и силен от югоизток, постепенно ще отслабне и ще се преориентира от север-северозапад, като в нощта срещу събота ще се усили над Добруджа и там ще има условия за снежни навявания.

Ще се усложни пътната обстановка в цялата страна и особено в планините, през планинските проходи и в Североизточна България. Температурите в петък сутринта ще бъдат около нулата, минус 1 градуса по високите западни полета до 3-4 градуса в източните равнинни части и по Черноморието.

През деня постепенно ще се понижават и вечерта в петък вече ще бъдат навсякъде около нулата и дори под нулата, без крайните източни и югоизточни райони.

В петък и в нощта срещу събота валежите вече на всякъде ще са от сняг, в събота ще продължи да превалява по обилно в Източна България, по-слабо в западната половина от страната. В нощта срещу неделя от запад на изток валежите бързо ще започнат да спират най-късно в Източна България и по Черноморието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.