1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предстои провеждането на конкурса „Най-зелените компании в България”

Предстои провеждането на конкурса „Най-зелените компании в България”

На 15 юни 2014 г. се затваря онлайн платформата, в която се попълват апликационните форми за участие

Конкурсът на b2b Magazine „Най-зелените компании в България” е уникален. Има изобилие от екологични мероприятия и отличия, но това е първата цялостна методология, разработена за измерване на екологичните показатели и по-важното е, че отчита мнението на служителите, за да се установи дали корпоративното зелено сияние е повече от просто показност.

Общо над 600 фирми взеха участие в конкурса през изминалите три години, от тях над 350 завършиха процеса, а 30 бяха отличени в 10-те категории със статуетка и сертификат.

Критериите на конкурса са съобразени с българското законодателство и с международните норми в сферата на корпоративната социална отговорност и зелените корпоративни практики.

Основните критерии в методологията на конкурса са:

1. Устойчиви политики 2013

- инициативи, с които компаниите са постигнали намаляване на въглеродния си отпечатък и въздействието си върху околната среда
- в областта на енергийната ефективност (намаляване потреблението на енергия, % енергия от възобновяеми източници), водна ефективност, управление на отпадъци, вътрешни процеси за рециклиране, зелено почистване и многократно използване на продукти.

2. Устойчиви иновации 2013
– проекти на локално и национално ниво, които са инициирани от компанията или в които е взела участие.

3. Сертификати, удостоверяващи усилията за екологична отговорност и устойчиви политики (продукти или решения, които са били сертифицирани, зелено строителство, LEED®). Задължително придружени със снимков материал.

Вижте повече в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.