1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предстоят проверки на зоопарковете

Предстоят проверки на зоопарковете

11 от всичките 15 зоологически градини в България не отговарят на условията за работа

11 от всичките 15 зоологически градини в България не отговарят на условията за работа, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Министър Нона Караджова се срещна с кметове и заместник-кметове на общините, чиито зоопаркове работят без лиценз или не са изпълнили в законния срок предписаните задължителни условия за отглеждане на животните. Зоопаркът в София е сред четирите, които работят без нарушения.

Предстоят и комплексни проверки за съответствието на дейността на зоопарковете с издадения лиценз. Набелязани са възможните мерки за постигане на минималните изисквания за отглеждане на животните, така че да се избегне отнемане на лицензи и прекратяване на дейността им.

Кметовете са се ангажирали в двумесечен срок да направят необходимите разчети за издръжка на животните и преструктуриране на дейността съобразно нормативната уредба, а от своя страна екоминистерството е поело ангажимент в същия срок да проучи възможностите за осигуряване на финансиране.

При установено неспазване на минималните условия за отглеждане на животните загражденията, клетките и помещенията за животни ще бъдат затваряни, а животните – преместени при подходящи условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.