1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Превалявания от дъжд днес ще има главно в Западна и Централна България

Превалявания от дъжд днес ще има главно в Западна и Централна България

В северозападните райони температурите ще останат най-ниски - едва 2°-3°

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно. Превалявания от дъжд ще има главно в Западна и Централна България. В северозападните райони, където вятърът ще се задържи от североизток и температурите ще останат най-ниски - едва 2°-3°, ще превалява сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". В останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от югоизток, в Източна България - до умерен и максималните температури ще са между 8° и 13°. В София: 11°-12°.

По Черноморието ще остане предимно облачно, без валежи. Вятърът постепенно ще се ориентира от югоизток, до умерен. Максимални температури, близки до температурата на морската вода, до 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите части и мъгливо. По най-високите върхове вятърът ще бъде от запад, умерен до силен, а в по-ниското ще се ориентира от югозапад и също ще се усили. Ще превалява слаб сняг, в районите под 1300 метра - дъжд, но сутринта и в по-ниските части ще превали сняг. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около нулата.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е средното за март и през деня слабо ще се понижи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.