1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Превишение на алармения праг за серен диоксид е отчетено в град Гълъбово

Превишение на алармения праг за серен диоксид е отчетено в град Гълъбово

Хората не трябва да напускат жилищните сгради и работните помещения

Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в Гълъбово, която се намира в централната част на града, регистрира днес, 26 октомври превишение на алармения праг по показател серен диоксид. Първото превишение е в 12 ч и е било 2,27 пъти над пределно допустимата  концентрация, второто в 13 ч  - 2,35 пъти, а в 14 ч -  1,77 пъти.

Съгласно указанията на Министерството на здравеопазването в такава ситуация населението не трябва да напуска жилищните сгради и работните помещения. Прозорците трябва да се затварят и да се избягват дейности на открито до понижаване на концентрациите на замърсителя.

РИОСВ-Стара Загора предприе мерки за редуциране на емисиите на действащите мощности в енергиен комплекс “Марица изток“. На централите са издадени предписания за увеличаване на степента на сероочистване и за намаляване на товара на мощностите на четирите топлоелектрически централи в комплекса, които са източник на емисиите на серен диоксид.

Останалите пунктове за контрол на въздуха в област Стара Загора не са регистрирали превишения на средночасовите норми по контролираните показатели. РИОСВ–Стара Загора продължава да извършва контрол на качеството на атмосферния въздух и ще информира гражданите на Гълъбово при настъпване на промени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.