1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През ноември експертите на РИОСВ са извършили повече от 2000 проверки

През ноември експертите на РИОСВ са извършили повече от 2000 проверки

Издадените през месеца наказателни постановления са 116 на обща стойност 278 536 лв.

В рамките на контролната дейност на РИОСВ през ноември са проверени 1 776 обекта, като са извършени 2 119 проверки по текущ и последващ контрол. За отстраняване на констатирани нарушения. са дадени 1 188 предписания. Съставени са 102 акта, от които 28 са за констатирани неизпълнения на дадени предписания. Издадените през месеца наказателни постановления са 116 на обща стойност 278 536 лв.

Извършената през месеца контролна дейност от регионалните инспекции по околната среда и водите е изцяло в изпълнение на утвърдения от министъра годишен план за контролна дейност.

През ноември са наложени осем текущи месечни санкции от регионалните инспекции в Смолян, София, Шумен и Монтана за констатирано заустване на отпадъчни води, превишаващи определените емисионни норми. 12 478 лв. е текущата месечна санкция на „Горубсо Мадан” АД за изпускане в река Крушевдолско дере на непречистени руднични води от рудник „Крушев дол”, а месечната санкция, наложена от софийската екоинспекция на „Елаците мед” АД е 9 020 лв. От РИОСВ-Шумен са издадени три текущи месечни санкции на обща стойност 4600 лв. и еднократна санкция за допуснато залпово замърсяване на воден обект в размер на 2825 лв. на „ВиК” ООД, гр. Шумен. На „ВиК” ООД, гр. Търговище е наложена текуща месечна санкция в размер на 2613 лв. Санкционирано е и „ВиК” ООД, гр. Монтана, експлоатиращо канализационната система с ПСОВ на гр. Видин в размер на 1 032 лв.

През миналия месец продължава и контролът по спазване изискванията по управление на отпадъците. РИОСВ-Пазарджик е наложила финансова санкция в размер на 52 636 лв. на община Септември за невнесени суми за рекултивация и следексплоатационни грижи за депата за битови отпадъци на територията й. За извършване на дейности с отпадъци без разрешително от екоинспекциите в Стара Загора и Русе са санкционирани с по 7 500 лв. две фирми - „Ванжел-21 век” ЕООД, гр. Ямбол и „Фамилия Стойкови” ООД и с 7 000 лв. - „Медведев СС” ЕООД, с. Калипетрово. В размер на 74 000 лв. са санкциите, наложени от РИОСВ-София и Варна на 35 фирми за непредставени в срок годишни отчети, съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.