1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През нощта и утре над страната ще има значителна облачност

През нощта и утре над страната ще има значителна облачност

Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса

През нощта и утре над страната ще има значителна облачност. Преваляванията постепенно ще обхванат и централните и източните райони. По-интензивни ще са валежите утре в Югозападна България и Рило-Родопската област, а най-малка е вероятността за валеж в североизточните райони, съобщи БТА.

Късно след обяд от северозапад преваляванията ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Източна България - временно до силен, североизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север.

Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, в София - около 16 градуса. Максималните ще са между 20 и 25 градуса, в София - около 21 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за септември, но през деня ще се повишава.

По Черноморието ще има значителна облачност с превалявания от дъжд главно по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно до силен, североизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север. Минималните температури ще са между 18 и 20 градуса, максималните - между 23 и 25. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

И над планините облачността ще е значителна. Ще превалява дъжд, като по-интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Вятърът ще бъде силен, по високите части - до бурен, от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2000 метра - около 10.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.