1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана

Повече слънце ще има утре над югозападните райони

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна, почти няма да има валежи, съобщиха от НИМХ-БАН.

Повече слънце ще има утре над югозападните райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони и в Дунавската равнина - до умерен, от изток-североизток. Минималните температури в повечето места ще са между 4 и 9 градуса, в София - 7 градуса. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, до 19-20 градуса в крайните югозападни райони, в София - 12 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност. На места, главно в южната част, е възможно съвсем слабо да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде три-четири бала.

Над планините ще има разкъсана, често значителна облачност. По-чувствителни намаления на облачността ще има над масивите от Западна България. Вятърът ще е слаб, до умерен, от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.