1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт

През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт

В ранните сутрешни часове ще има валежи и гръмотевици в Северозападна България

През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт. В ранните сутрешни часове ще има валежи и гръмотевици в Северозападна България, но валежната ивица бързо ще се премества на югоизток и до вечерта на много места ще превали и прегърми. Най-интензивни ще са явленията в Североизточна България. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде предимно умерен, в Дунавската равнина - временно и силен. Максимални температури между 25° и 30°, в София около 25°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юни - през деня бавно ще се повишава, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анастасия Стойчева, цитирана от агенция КРОСС.

Над планините също ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде от запад-северозапад – умерен, временно и силен. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът, отначало южен, след пладне ще се ориентира от северозапад. Максимални температури между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 25° - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.