1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Приемът на заявления по мярка 121 от ПРСР се прекратява

Приемът на заявления по мярка 121 от ПРСР се прекратява

Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ

Прекратява се приемът на заявления по два от допустимите сектори за финансово подпомагане от текущия прием по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Във връзка с всекидневно постъпващи въпроси в МЗХ по отношение на неясноти и нееднозначно тълкуване на заповедта за прием и възможност за подвеждане на потенциалните бенефициенти се прекратява приема на заявления за финансово подпомагане за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” както и за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”.

До 21 декември 2012 г. продължава приема на заявления за кандидати в сектор „плодове и зеленчуци”. Със заповед на изпълнителния директор на ДФЗ ще бъде отворен нов прием за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” както и за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.