1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Приключи проектът за мултимедиeн каталог на българските туристически обекти

Приключи проектът за мултимедиeн каталог на българските туристически обекти

Снимка:

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов награди участниците в конкурса „Хвани се на хорото”

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира заключителна пресконференция по проекта „Мултимедиен каталог на туристически обекти и електронен маркетинг на дестинация България”, финансиран по Оперативна програма  „Регионално развитие”. На нея бяха обобщени резултатите от изпълнението на проекта за www.bulgariatravel.org.

Консорциум „България травел 2010” представи дейностите, доразвили официалния туристически сайт на България за над 450 туристически обекта чрез клип за неговата мултифункционалност.

Консорциум „Медия Контакт-Айсиджен” разясни всички подробности за рекламната кампания за портала и също представи специално подготвен клип по темата.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов съобщи, че стойността на проекта е 6 411 440 лв, а на рекламната кампания - 2 065 000 лв. Той награди и победителите в играта „Do the dance, don’t miss the chance! Win a magic vacation in Bulgaria" („Хвани се на хорото”), проведена  в рамките на проекта. Обобщени бяха и резултатите до настоящия момент от рекламната кампания, която приключва на 15 април.

Порталът вече е достигнал 42 млн. посещения от 130 държави, като неговата достъпност е на девет езика. Притежава и версия за хора със специални нужди и опция да бъде използван през GSM. Сайтът съдържа снимки, музика, информация за историята, географските обекти и културата на страната ни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.