1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Приключва аварийното почистване на деретата във Варна

Приключва аварийното почистване на деретата във Варна

Всички дейности по почистването се контролират от инспектори „Екологичен контрол”

Дейностите по аварийно почистване на охранителни канали и дерета на територията на община Варна се очаква да приключат до края на седмицата. В момента се работи по последните 5 обекта, съобщи Тодор Иванов, зам.-кмет на общината.

На територията на район „Приморски“ се почиства „Кемер дере“ в участъка северно от бул. „Христо Смирненски“ до административен адрес „Кемер дере“ 14. Заради пропадане на  част от терена ръчно са почистени всички битови отпадъци, предстои машинно оформяне на коритото.  В „Одесос“ се работи по охранителния канал и дерето по ул. „Струга“ и ул. „Княз Черказки“ - от бул. „Цар Освободител“ до заустването във варненското езеро. В район „Младост“ предстои да бъде почистено дерето в СО „Сълзица“, вливащо се в дерето в м-ст „Пчелина“. Започва се работа по два участъка от дере „Налбанка“ в район „Владислав Варненчик“ – в участъка от пътя, водещ към „МЗ – 60“ до езерото, и от бетонов възел „Хелиос-99“ до бетонов възел „БетонКом“.

Всички дейности по почистването се контролират от инспектори „Екологичен контрол” при община Варна и районните администрации. След извършените проверки се съставят констативни протоколи. От общината призовават жителите на Варна за опазване чистотата на деретата, а при всяко установено изхвърляне на отпадъци нарушителите ще бъдат санкционирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.