1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Природен парк „Българка” организира празнична еко надпревара по повод 10-годишнината си

Природен парк „Българка” организира празнична еко надпревара по повод 10-годишнината си

Събитието ще се състои от 11.00 часа

Дирекцията на Природен парк „Българка“ към Изпълнителна агенция по горите организира днес празнична еко надпревара по случай 10-годишнината от обявяването на парка за защитена територия, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Събитието ще се състои от 11.00 часа.

Стартът на надпреварата ще бъде даден от Посетителския център на парка - център „Българка” (южен паркинг, квартал Етъра). Спортното състезание по ориентиране ще се проведе по нова карта на района. Тя обхваща Архитектурно-етнографски комплекс "Етър", Посетителски център на парка и околните квартали. Със съдействието на Клуб по спортно ориентиране „Узана” в мероприятието ще вземат участие над 100 деца от Габрово и региона. Участниците ще се състезават в шест възрастови групи. Ще има и отворена група – „мъже” и „жени”, в която ще могат свободно да се включат всички желаещи. Трасето, по което ще се проведе състезанието, преминава през самия комплекс „Етъра”, като по този начин любителите на природата и спорта ще имат възможност да попаднат в автентичната възрожденска обстановка на музея и да се запознаят по нетрадиционен начин с важна част от културно - историческото наследство на Природен парк „Българка”.

Организаторите на проявата са помислили и за победителите в състезанието. Най-добрите ще бъдат наградени на специална празнична церемония, която ще се състои пред Посетителския център. Дирекцията на Природен парк „Българка” е осигурила медали и награди за призовите места във всички възрасти, а за най-малките ориентировачи, които са решили да участват, са подготвени специални изненади. Парк „Българка” отбелязва своята годишнина на 9 август и по традиция и тази година дирекцията предлага на своите посетители и приятели на природата много инициативи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.