1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Природозащитните организации от коалицията "За да остане природа в България" подготвят протест

Природозащитните организации от коалицията "За да остане природа в България" подготвят протест

В Иракли отново е започнало застрояване, нарушило всички строителни норми

Природозащитните организации от коалицията "За да остане природа в България" подготвят протест в сряда, заради неизпълнените обещания на държавата за опазване на последните незастроени дюни и плажове по Черноморието.

"Законът, който беше приет не беше достатъчен за опазване на дюните. Не се гарантираше те да бъдат защитени от застрояване, така че това, което ние искаме е да бъдат ревизирани всякакви сделки, които са сключени след 1-ви януари 2008 година и да има съответстващи промени в Закона за Черноморското крайбрежие и Закона за устройство на територията, които да забраняват всякакви строителни дейности в тях, каквито нямаше в закона", обясни в интервю за предаването "Преди всички" Андрей Ковачев от Сдружение за дивата природа "Балкани".

Ковачев каза още, че в момента е внесен законопроект, с които да се отменят добри практики в Закона за Черноморското крайбрежие и искат да върнат преместваемите обекти в зона А. В Иракли отново е започнало застрояване, нарушило всички строителни норми, допълни Ковачев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.