1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Природозащитници и кметове протестират в Банско

Природозащитници и кметове протестират в Банско

Конкретният повод за протеста е присъствието на международна комисия по повод жалби на екозащитници

В Банско след минути ще започне протест под надслов “Хората преди всичко. Стига вече екотероризъм”, заяви кметът на община Банско Александър Краваров, цитиран от Агенция "Фокус"

Общинските администрации на Банско и на Разлог подкрепят митинга. По думите на кмета протестът ще бъде мирен, няма да се затварят пътища. Има и много  хора от Самоков, Пампорово, Боровец и Сапарева баня. Присъстващите са предимно представители на екоорганизации.

„С този протест искаме да кажем, че трябва да се намери разумният баланс между защитата на природата и икономическите интереси на местното население. Не може на всичко да се казва „не”, независимо от това, че се явяват проблемите от 1999 г., свързани с безработицата”, каза Краваров и посочи, че е необходимо да се въведе този баланс.

Конкретният повод за протеста е присъствието на международна комисия в Банско и в Сапарева баня по повод жалби на екозащитници. Организаторите на протеста ще връчат на експертите специална декларация. Основното, за което ще се настоява в нея, е да бъде променен планът за управление на Национален парк „Пирин”. Протестът ще продължи до 11.00 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.