1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Природозащитници ще чистят брега край Шабла

Природозащитници ще чистят брега край Шабла

Петдневен лагер събира еколози от страната на северния черноморски бряг

Петдневна природозащитна бригада започва от днес до 21 юли по най-северните брегове на Черно море. Инициативата е организирана от Община Шабла и Зелен обучителен център. Участниците ще се включат в различни екологични дейности и лекции, ще пътуват до различни природни забележителности около Шабла и ще се запознаят с нови приятели. Предвижда се почистване на Шабленския бряг, косене на тръстика, изграждане на наколна пътека, площадки и укрития за наблюдение на птици и възстановяване на изкуствени острови за гнездене в Шабленска тузла, почистване на брега на Дуранкулашкото езеро, както и поставяне на информационни табели до Шабленска тузла.
Идеята на бригадата е да се съберат хора от цяла България, подкрепящи опазването на околната среда, в едно от малкото места по брега на Черно море, което все още е съхранено в естествения си вид.

Базовият лагер на еколозите ще бъде в къмпинг „Добруджа”, на 6 км източно от гр. Шабла. Бригадата е отворена за всички. Ще има занимания за деца и по-интензивна работа за възрастни. За да са по-близо до природата, участниците ще са настанени в палатки, ще нощуват в спални чували и ще си носят както удобни обувки за преходите,така и подръчни материали за рязане, средства срещу комари и т.н., казват организаторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.