1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Продължава гасенето на пожара в община Маджарово

Продължава гасенето на пожара в община Маджарово

Работата на огнеборците, горските служители и доброволците се затруднява от труднодостъпния терен

Гасенето на пожара в община Маджарово продължава без опасност за населението. Пожарът край селата Бориславци и Малки Воден в община Маджарово, който вчера изпепели земеделски площи и гори на над 8 хиляди декара площ, не се е разраснал през нощта и не заплашва населението, съобщи пред БНР Юлиян Русев от Регионалната дирекция по горите в Кърджали.

Армията участва в гасенето. Работата на огнеборците, горските служители и доброволците се затруднява от труднодостъпния терен. От снощи в Маджарово е в сила обявеното от местните власти бедствено положение, заради усложнената ситуация с пожара. Готовност има и за включване на тежка техника за проправяне на просеки от мини "Марица Изток". "Разпитват се очевидци, които биха могли да внесат яснота за причините за възникването на пожара", коментира пред БТА директорът на ОДМВР в Хасково главен комисар Ангел Цанков.

Пожарът между селата Генерал Кантарджиево и Рогачево във Варненско е потушен през нощта, съобщи пред "Фокус" пресцентърът на областната дирекция на МВР. По първоначални данни са изгорели около 1500 декара основно сухи треви, ниска растителност, като огънят е засегнал и част от гората. Няма данни за пострадали хора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.