1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Продължават да отстраняват последиците от силната буря в Кнежа

Продължават да отстраняват последиците от силната буря в Кнежа

Все още не може да се каже на каква стойност са щетите

Аварийни специализирани екипи и жителите на Кнежа продължават да отстраняват последиците от силната буря, която се разрази над града в сряда следобед. Ураганният вятър и поройният дъжд, придружен с градушка, нанесоха много поражения.

Все още не може да се каже на каква стойност са щетите, събират се документи, прави се и снимков материал, уточни пред Дарик Пепи Панагюрски, временно изпълняващ длъжността дежурен "Гражданска защита" Кнежа.

Възстановено е подаването на електроенергия в по-голямата част от Кнежа, без ток са все още къщите по 5-6 улици. Продължава изрязването на прекършени клони, за да може да се сложат нови стълбове за електропреносната мрежа на мястото на счупените стари и да се свържат жиците.

Над 130 къщи са с поражения, 7-8 къщи са с бутнати стени, има и складове на земеделски кооперации, чиито покриви са отнесени. Хората са започнали самостоятелно да ремонтират, те са информирани да представят документи за разходите, които са извършени, за да им бъдат възстановени сумите.

Сформираната след бедствието общинска комисия в Кнежа за оценка на щетите обикаля и описва пораженията по имотите, но все още дейностите не са приключили, каза още Пепи Панагюрски. По думите му щетите са огромни, временна оценка обаче ще е възможна най-рано утре.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.