1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Продължават усилията за овладяване на пожара в Хасковско

Продължават усилията за овладяване на пожара в Хасковско

Основно в момента се работи по южния фронт на огъня към село Караманци

През цялата нощ и тази сутрин продължават усилията за овладяване на пожара, който обхвана вчера 1000 дка гори в Хасковско. Основно в момента се работи по южния фронт на огъня към село Караманци, за което няма заплаха, съобщи пред БНТ Пламен Петков от "Пожарна безопасност" в Хасково.

Очаква се на места пожарът край хасковското село Спахиево да получи ново развитие заради високите температури, които се очакват днес, коментира пред Агенция "Фокус" комисар Николай Вълчев, директор на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Хасково. Снощи пожарът е бил временно локализиран.

"В момента всичко е тихо, но очакваме с повишаване на температурите да имаме нови проблеми", заяви Вълчев. Той обясни, че е изгоряла около 300 декара иглолистна гора и около 300 декара непригодни площи.

"Сега се извършва организация на екипите, които работят по погасяването на пожара. Към момента пет екипа са на място, като ще съберем и още. Очакваме помощ от армията, тъй като ще има нужда да покриваме периметъра на пожара с хора, защото е голям, наклонът също", посочи още Вълчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.