1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Проект представя богатите и разнообразни естествени ресурси на парк "Беласица"

Проект представя богатите и разнообразни естествени ресурси на парк "Беласица"

ENACT се изпълнява в рамките на Европейската програма за териториално сътрудничество Гърция-България 2007- 2013 г.

Стартова среща по проект "ENACT - Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм" се проведе във Висалтия (Серес, Гърция). Участници в нея бяха партньорите от гръцка страна, които са водещи, и от българска - Природен парк "Беласица" към Изпълнителната агенция по горите и неправителствената организация "Център за развитие на Родопите".

Проектът представя богатите и разнообразни естествени ресурси на територията на парка като средство за балансирано икономическо развитие чрез запазване на работни места, създаване на нови такива и привличане на млади хора в селските райони. Реализирането на проекта е приоритет и за двете страни, като се фокусира върху въпроси, свързани с устойчивото развитие на трансграничните райони, съобщават от Агенцията по горите.

Природен парк "Беласица" има запазена девствена природа, което ще спомогне за популяризиране на нови алтернативни форми на туризъм. Проектът предвижда изграждане на посетителски интерактивен център, изработването на нови туристически маршрути. Той се изпълнява в рамките на Европейската програма за териториално сътрудничество Гърция-България 2007- 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.