1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ПроКредит Банк с нова кредитна линия от Европейската инвестиционна банка

ПроКредит Банк с нова кредитна линия от Европейската инвестиционна банка

Договорът между двете финансови институции се подписва за срок от 12 години

Ново кредитно споразумение за 20 млн. евро бе подписано между ПроКредит Банк и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) миналата седмица. Договорът между двете финансови институции се подписва за срок от 12 години. Целта на споразумението е предоставяне на финансиране на малки и средни предприятия с преференциални условия.

ПроКредит Банк подписва споразумение за кредитна линия с Европейската инвестиционна банка, със седалище в Люксембург, за първи път. Кредитното споразумение бе подписано от Кормак Мърфи, Ръководител направление в Европейската инвестиционна банка, а от страна на ПроКредит Банк - от Петър Славов, председател на УС и Изпълнителен директор и Марияна Петкова, член на УС и Изпълнителен директор.

Средствата, отпуснати по линия на Европейската инвестиционна банка, ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти, както на малки и средни предприятия от сферата на производството, търговията и услугите, така и проекти на големи компании, които развиват дейност в областта на околната среда, здравеопазването, образованието и други сектори на услугите. Условията на ПроКредит Банк по отпускането на кредитите по линия на Европейската инвестиционна банка, позволяват гъвкави решения за обезпечение и определяне на удобни схеми за обслужване и погасяване на заемите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.