1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Променливо време ни очаква в следващите дни

Променливо време ни очаква в следващите дни

Утре около обяд от запад ще започнат превалявания, които ще обхващат цялата страна

Ппроменливо време ни очаква в следващите дни. Днес и през голяма част от утрешния ден ще остане сравнително топло, с температури от 23 до 28 градуса. Облачността ще бъде променлива, с тенденция към увеличение от запад. След обяд е възможно слабо да превали само над планините на Западна България и в крайните северозападни райони.

Утре около обяд от запад ще започнат превалявания, които ще обхващат цялата страна и ще засилват интензитета си, но още в по-късните следобедни часове от запад бързо ще започнат да спират. Последно дъждът ще спре в крайните североизточни райони в петък сутрин. Петъчният ден ще бъде студен и ветровит, с разкъсана облачност, незначителна на запад и по-съществена в ктайния североизток на страната. Дневните температури ще са ниски и на доста места няма да превишат 20 градуса.

В събота вятърът ще стихва и минималните температури ще са от 6 до 11, на места по високите полета на Западна България е възможно да се понижат до 2, 3 градуса и да се образуват слаби слани.

Още същия ден и неделя обаче бързо ще се затопля, като през втория ден максималните температури ще достигнат стойности близки до 30 градуса в ниските места на Западна България, за София до около 25, 26.

Това затопляне ще бъде краткотрайно и още в понеделник от север-северозапад отново ще нахлува стден въздух. Този път процесът ще бъде почти изцяло "сух", без валежи, освен минимална вероятност да преръми в Североизточна България и  северно от планините.

В планините, сякаш по поръчка, през двата почивни дни ще бъде топло и предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и температури на 1200 метра от 18 до около 20 градуса.

Все още подходящо за плаж ще бъде и по морето до неделя, където водата ще бъде с температура около 22 градуса, а въздухът - от 22 до 25.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.