1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Провериха снегопочистващата техника в Добричка област

Провериха снегопочистващата техника в Добричка област

Общини и фирми заявиха готовност за идващата зима

Техниката за зимно поддържане на общинските и републикански пътища в Добричка област е достатъчна и изправна. Това е констатирала двудневна проверка на машините, извършена със заповед на областния управител Желязко Желязков. В състава на комисията са участвали представители на Областна администрация, Областно пътно управление, Пожарна служба, Пътна полиция, представители на ДАИ.

Наред с техническия преглед на снегопочистващата техника са проведени  разговори с хората, които работят с машините и създават организацията за зимно поддържане. Взет е предвид и опита от минали години. В резултат на тези комплексни действия, комисията прави извода, че техниката за поддържане на общинската пътна мрежа е достатъчна и е изправна. Оборудвана е с необходимия инвентар, сключени са съответните договори. Общините Добричка, Тервел, Каварна и Крушари, където не е приключила процедурата, ще предоставят своевременно информация в Областна администрация след окончателното подписване на договорите.

Техниката за поддържане на републиканските пътища също е изправна и е достатъчна. Направени са предписания там, където не достигат водачи на машини, да се наемат лица, за да се осигури непрекъснат работен процес.

Поради силните ветрове в равна Добруджа най-често проблемите през зимата възникват от навявания и образуване на непроходими преспи. Така се затварят пътища и редица населени места остават изолирани. Сериозен проблем се оказва и заледяването на пътните настилки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.