1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Работна среща по проект „Смекчаване уязвимостта на водните ресурси към климатичните промени” се проведе в Австрия

Работна среща по проект „Смекчаване уязвимостта на водните ресурси към климатичните промени” се проведе в Австрия

ИАГ представи презентация за възможно участие, свързана със защитната роля на горите от природни бедствия

Надзорен съвет, пленарна сесия и заключителна конференция по проект „Смекчаване уязвимостта на водните ресурси към климатичните промени”, CC-WARE, финансиран от Оперативна програма за Югоизточна Европа, по който Изпълнителна агенция по горите участва като партньор се проведе в периода 11-ти - 12-ти ноември в гр. Вайдхофен ан дер Ибс, Австрия.

В рамките на заключителната конференция бяха представени всички постигнати резултати, съответно по Работни пакети 3, 4 и 5 - изготвените карти на уязвимостта на водните ресурси в югоизточна Европа, каталога от мерки и най-добри практики за опазване на водите в различни екосистеми, анализа на законодателството и др. и бяха дискутирани възможностите за тяхното бъдещо приложение. Беше представен изготвения от проектните партньори Наръчник за водните ресурси и влиянието на горите върху тяхното количество и качество в условията на климатични промени, като основа за изготвяне на национални/регионални планове за действие. Също така беше представена и изготвената от проектните партньори детска игра „Чиста вода”. Екземпляр от нея е на разположение в дирекция „ПМД”, ИАГ и ще бъде представен на заключителния семинар по проекта.

По време на Пленарната сесия бяха обсъдени възможностите за кандидатстване с проектно предложение от партньорите през следващия програмен период 2014 – 2020 г. Беше изказано намерение за подготовка на проектно предложение от партньорите по предстоящите транснационални програми за сътрудничество. Изпълнителна агенция по горите представи презентация за възможно участие, свързана със защитната роля на горите от природни бедствия и интегрирано управление на горските и водните ресурси.

Заключителният семинар за представяне на резултатите от проекта ще се проведе на 27.11.2014 г. от 10:00 ч. в заседателната зала на ИАГ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.