1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Разкрити са извършителите на кражба на близо 4 тона и половина слънчогледово семе

Разкрити са извършителите на кражба на близо 4 тона и половина слънчогледово семе

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Монтана

Служители на Участък „Полиция”-Бойчиновци разкриха извършители на кражба на близо 4 тона и половина слънчогледово семе от база в село Владимирово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Монтана.

Разследването започнало на 11 март т.г., след като в Районно управление „Полиция”-Монтана постъпила жалба от 24-годишен жител на село Владимирово, който стопанисвал базата. Обяснил, че оттам е изчезнал 1 тон слънчогледово семе. Веднага започнали оперативните действия, в рамките, на които разследващите попаднали в дирите на извършителите - Г.Н. на 19 години, Т.Д. на 20 години и 17-годишен младеж. Тримата са жители на селото и са с криминални регистрации.

Оказало се, че след извършеното престъпление те продали откраднатото на фабрика за преработка на слънчогледово семе в Бойчиновци. В хода на оперативните действия криминалистите установили, че по тази схема триото работило от началото на ноември миналата година. До средата на януари тримата успели да влязат в базата още четири пъти и по същия начин да продадат откраднатите 3400 кг слънчогледово семе. Събраните материали са изпратени на Районна прокуратура в Монтана за образуване на досъдебно производство срещу уличените лица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.