1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РДГ–Ловеч организира почистването на млада чинарова гора

РДГ–Ловеч организира почистването на млада чинарова гора

Снимка:

Областният управител на област Ловеч инж. Ваня Събчева и ловчанският митрополит Гавраил се включиха в събирането на отпадъци

Почистване на млада чинарова гора беше организирано от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч. По традиция инициативата се състоя в рамките на Седмицата на гората. Освен служителите на дирекцията, в почистването участваха експерти от Държавните горски стопанства в Ловеч и Троян, служители на общината.

Лично областният управител на област Ловеч инж. Ваня Събчева и ловчанският митрополит Гавраил подкрепиха идеята и се включиха в събирането на отпадъци. Чинаровата гора е създадена преди 10 години по идея  на РДГ – Ловеч в държавен горски фонд. Сега тази територия е възстановена на Ловчанската митрополия, която е имала наблизо свои гори.

Всяка година в рамките на Седмицата на гората горски служители, областните управители на Плевен и Ловеч заедно с журналисти участват в създаването и поддържането на борова гора в местността „Айдушкото сборище” в Троянския Балкан, за която ще се грижат съвместно и в бъдеще. Традицията е от поне десет години и е по идея на директора на РДГ - Ловеч инж. Павли Богдански.

След залесителните дейности бяха поднесени венци и цветя пред паметника на лесовъда Никола Василев, създател на алеята „Баш Бунар” в Ловеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.