1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Регистрирана е първата организация у нас за управление по околна среда и одит

Регистрирана е първата организация у нас за управление по околна среда и одит

Логото на EMAS дава гаранции пред обществото и бизнес партньорите за спазване на законодателството в областта на околната среда

С решение на министър Нона Караджова е регистрирана първата организация в страната по Схемата на Европейската общност за управление по околна среда и одит (EMAS) – фондация „Тайм Екопроекти”, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Организацията е въвела система за управление по околна среда, съгласно изискванията на европейския регламент за доброволното участие на организации в схемата на Общността, което й дава право да използва логото на схемата. Логото на EMAS дава гаранции пред обществото и бизнес партньорите за спазване на законодателството в областта на околната среда и ангажимент за непрекъснато подобряване на екологичните резултати.

Прилагането на Схемата за управление по околна среда и одит EMAS е доброволен инструмент, който притежава голям потенциал, като съдейства за оптимизиране на производствените процеси, намаляване на въздействието върху околната среда и използване на ресурсите по ефективен начин. За постигане на по-добро цялостно благоприятно въздействие върху околната среда е необходимо да се увеличи броят на организациите, които прилагат EMAS или еквивалентни системи за управление по околна среда. Освен екологичните ползи, това води до по-добър имидж на организацията и до по-голяма привлекателност за инвеститори.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.