1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – Хасково с екоиницатива „Нов живот за отпадъците“

РИОСВ – Хасково с екоиницатива „Нов живот за отпадъците“

Част от творбите ще бъдат безвъзмездно предоставени на някои от коледните благотворителни базари

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково стартира инициативата "Нов живот за отпадъците". Тя  НЯМА конкурсен характер  и в нея могат да се включат деца и ученици от 5 до 19 години. Участниците трябва да изработят  сувенири, предмети за бита, коледни играчки или картички от отпадъчни материали от хартия, найлонови торбички, пластмаса, метал, стъкло и др.

С най-идейните и оригинални предмети ще бъде подредена изложба в залата на Регионалната екоинспекция. Тя ще бъде открита на 19 ноември  в 15:00 ч. и ще бъде на разположение на желаещите да я разгледат до 23 ноември. Част от творбите ще бъдат безвъзмездно предоставени на някои от коледните благотворителни базари, които традиционно се организират в Хасково, а някои от играчките ще красят коледната елха в инспекцията.

Предметите трябва да бъдат донесени или изпратени (за сметка на подателя) в РИОСВ- Хасково на ул. „Добруджа“№14 от 5 до 15 ноември 2018г. включително. Всяка творба трябва да има заглавие, описание на използвания материал за изработването, името  на автора, училище, възраст/клас, е-поща и телефон за обратна връзка. Всеки участник може да участва с една творба, която не се връща. Допускат се индивидуални и групови участия.

Инициативата  се организира по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която тази година ще се проведе от 17 до 25 ноември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.