1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ-Русе даде пет предписания на фармацевтична фирма

РИОСВ-Русе даде пет предписания на фармацевтична фирма

Продължават настройките на новото физико-химично стъпало за третиране на отпадъчните води от производствената дейност

Екип на РИОСВ – Русе извърши проверка на условията в Комплексно разрешително №10-Н1/2011  на „Биовет“ АД – клон Разград, в съответствие с плана за контролната дейност на инспекцията и получените сигнали от началото на август. На оператора са дадени 5 предписания, чието изпълнение ще бъде проверено до края на септември.

Предписанията са за: предоставяне на информация за последващо третиране на определени отпадъци; преработване на документацията, свързана със следене на параметрите за правилната експлоатация на ПСОВ; актуализиране инструкцията за поддържане на оптимални стойности на контролираните параметри на ПСОВ; изготвяне и поддържане на досиета за хладилното оборудване; актуализиране на плана за мониторинг при анормални режими на инсталациите.

Продължават настройките на новото физико-химично стъпало за третиране на отпадъчните води от производствената дейност. Въвеждането в експлоатация се очаква да бъде през септември. Извършват се измервания на качеството на атмосферния въздух с мобилната автоматична станция на регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда. За резултатите от измерванията ще бъдат информирани компетентните органи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.