1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ-Русе обявява три конкурса за Световния ден на водата 2013 г.

РИОСВ-Русе обявява три конкурса за Световния ден на водата 2013 г.

Снимка:

Неговото отбелязване е на 22 март

Във връзка с отбелязване на Световния ден на водата 22 март 2013 година, Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе обявява конкурси за: кратка литературна творба на тема: „Малка приказка за водата”; изработване на мултимедийна презентация на тема: „Вода за живот” и изработка на проект на стикер, с послание: „Да пестим водата”.

Желаещите ученици от основния и гимназиален курс на обучение от град Русе могат да представят творбите си в Информационния център на инспекцията до 19 март 2013 година включително.

Литературните творби, презентациите и стикерите ще бъдат оценявани от експерти на РИОСВ-Русе. При подготовката на творбите, участниците могат да използват материали от официалната интернет страница на международната кампания. Творбите трябва да отговарят на темите, да са атрактивни и да имат информационна стойност. Победителите ще бъдат излъчени на тържество, което ще се проведе на 22 март 2013 година (петък), от 11 часа в центъра на екоинспекцията. Условията за участие са публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Русе.

Световният ден на водата – 22 март през 2005 г. отбелязва началото на ново десетилетие на ООН за действие в областта на водите. Общото събрание на ООН обявява периода 2005 – 2015 г. за Международно десетилетие за действие „Вода за живот“.

Десетилетието „Вода за живот” 2005 – 2015 г. акцентира върху свързаните с водата програми и участието на жените. ООН се надява, че десетилетието ще увеличи шансовете за постигане на международните цели, свързани с водата и Декларацията на хилядолетието на ООН.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.