1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Русе е домакин на международна конференция, посветена на река Дунав

Русе е домакин на международна конференция, посветена на река Дунав

Участие ще вземат представители на редица международни и български организации, работещи в сферата на вътрешния воден транспорт

Международна конференция за информационните услуги за река Дунав – „DISC’10” организира днес и утре Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” в Русе. Събитието ще започне днес, 3 ноември, в 9.00 часа в зала „Свети Георги” в сградата на общинската и областната администрации.

Всяка година ГИС (Географски информационни системи) организира информационно мероприятие наречено DISC (Danube Information Service Conference). Основната цел е да бъде направен обзор на развитието в различните държави по отношение на изработването на електронни навигационни карти за вътрешно корабоплаване, обмен на данни, проучвания и др., и да се предостави възможност на организациите да се запознаят с използваните технологии и софтуерни решения в тази сфера.

За втори път конференцията се организира в рамките на проект NEWADA (Network of Danube Waterway Administrations), изпълняван по приоритетна ос 3 на Оперативна програмата за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа”, по който Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” е партньор. Фокус на конференцията ще бъдат дейностите на NEWADA, както и постигнатите резултати към момента. Участие ще вземат представители на редица международни и български организации, работещи в сферата на вътрешния воден транспорт, както и експерти от ресорните министерства на България, Румъния и Австрия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.