1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Русенските огнеборци получиха нови модерни машини и оборудване за близо два милиона лева

Русенските огнеборци получиха нови модерни машини и оборудване за близо два милиона лева

Пожарната е единствената в страната, която вече разполага със съвременна въздушна дихателна апаратура

Русенската пожарна е единствената в страната, която вече разполага със съвременна въздушна дихателна апаратура. Освен нея огнеборците получиха нови модерни машини и оборудване за близо два милиона лева по проект "Емес" в партньорство с Окръжен съвет Гюргево, предаде БНТ.

Въпреки че в Русе е сформирана първата пожарна команда в страната, огнеборците досега потушаваха пламъците с техника отпреди 30 години. С новата апаратура обаче сигурността им в опасните зони ще бъде гарантирана, благодарение на уникалната телеметрична система, която се командва от разстояние.

Пред румънските си колеги пожарникарите демонстрираха оперативно-техническите възможности на машините, които са с повишена проходимост. Само лафетният струйник на единия автомобил е с далекобой 60 метра. Те разполагат и със струйници за комбинирано гасене, както и с преносима моторна помпа.

120-те русенски огнеборци вече имат ново топлозащитно облекло. Само ботушите и ръкавиците им струват близо 60 хиляди лева. 85% от инвестицията за цялата техника е с европейски пари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.