1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Русия е скована от незапомнени от години студове

Русия е скована от незапомнени от години студове

Каспийско море започна да се покрива с лед, а това пречи на добива на петрол

Цяла Русия е скована от незапомнени от години студове. Вътрешното потреблението на природен газ скочи рекордно и "Газпром" беше принуден да намали износа за Европа. Ограниченията засега не засягат България. Ниските зимни температури не са нещо необичайно за Русия, но когато термометрите дни наред показват минус 50 градуса, както е в редица райони на Далечния Изток и в Сибир, това вече се превръща във водеща новина, съобщи БНР.

Премръзнали по спирките хора, постоянни аварии в топлоснабдяването и принудителни ваканции - такива са и днес съобщенията от много руски градове.

В Москва тази нощ живачният стълб падна до минус 30 градуса, които в комбинация с рекордно високото налягане са сериозен риск за здравето. Ледената вълна бързо се разпростира на юг и на запад, постепенно обхващайки цялата страна. Каспийско море започна да се покрива с лед, а това пречи на добива на петрол.

Енергийният гигант "Газпром" тези дни отчита рекордно вътрешно потребление и беше принуден да ограничи количествата синьо гориво за промишлените предприятия, както и за износ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.