1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. С 33 млн. лв. реконструират ВиК мрежата в Кричим

С 33 млн. лв. реконструират ВиК мрежата в Кричим

Снимка:

Средствата са осигурени от Оперативна програма "Околна среда 2007–2013 г."

В началото на седмицата ръководителят на управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда 2007–2013 г." Малина Крумова и кметът на община Кричим Атанас Калчев направиха първа копка на проекта за доизграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води в града. Той се финансира от Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 г." и е на стойност 33,1 млн. лв.

По думите на Малина Крумова с изпълнението на проекта ще се намалят загубите на питейна вода, но към цената й ще се включи и нов компонент – пречистване на водата.

С полагането на 26 км ВиК мрежа и с рехабилитирането на 22 км водоснабдителна мрежа ще се подобри съществуващата система за управление на питейните и отпадъчни води на територията на град Кричим. В резултат на това се очаква ограничаване на загубите по водопроводната мрежа на територията на града и 100% свързаност на жителите към канализационна мрежа.

С изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води ще се постигне екологосъобразно пречистване и последващо заустване на битовите отпадъчни води в района.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.