1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. С 47 млн. лева обновяват водната инфраструктура на Поморие

С 47 млн. лева обновяват водната инфраструктура на Поморие

Проектът е финансиран в рамките на ОП "Околна среда 2007-2013 г."

В края на миналата седмица кметът на община Поморие Янчо Илиев и представител на Обединение "ВИК Поморие" подписаха договор за реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие. Договорът е на стойност 47.5 млн. лева и се финансира в рамките на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", уточняват от пресцентъра на общината.

През ноемви 2012 г. община Поморие спечели проекта за реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води и на ВиК мрежата на стойност 96 милиона лева.

Договорът предвижда изготвяне на работен проект, осъществяване на авторски надзор и извършване на строително-монтажни работи. Реконструкцията на канализационната мрежа включва рехабилитация на главни и второстепенни канализационни колектори, изграждане на нови и рехабилитация на съществуващи помпени станции, изграждане на нови отвеждащи решетки за дъждовни води и нови клонове за дъждовна канализация, а рехабилитацията на водопроводната мрежа обхваща рехабилитация на главни и второстепенни клонове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.