1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Със 117 милиона лева се обновявя водната инфраструктура на Габрово

Със 117 милиона лева се обновявя водната инфраструктура на Габрово

Снимка:

Официален старт на Интегрирания проект за водния цикъл на града ще бъде даден днес

Официален старт на Интегрирания проект за водния цикъл на Габрово ще бъде даден днес. На церемонията ще присъстват министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Реалните строително-ремонтни дейности от рехабилитацията на водоснабдителната и разширяването на канализационната мрежа започнаха на 2 юли. Строителството на първия етап е разделено на две части, като последователно ще бъдат изпълнени девет подобекта на различни места в града.

Проектът е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." Стойността на договора за първия етап възлиза на 13 864 065.35 лв. без ДДС, а на целия проект - 123 539 184,42 лева.

Малко преди церемонията министър Нона Караджова заедно с кметовете на Габрово и Трявна ще подпишат договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово". Продължителността му ще бъде 34 месеца, а периодът на експлоатация на новоизграденото съоръжение - 30 години. С обща сума за подготовка и строителство от близо 26,5 милиона лева проектът за регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово е вторият голям инфраструктурен проект на територията на общината, след този за интегрирания воден цикъл.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.