1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. САЩ се готвят за нашествие на цикади - феномен, който се случва веднъж на 17 години

САЩ се готвят за нашествие на цикади - феномен, който се случва веднъж на 17 години

Специалистите припомнят, че става дума за приятелски настроени насекоми, които са забавни за гледане

САЩ се готвят за нашествие на цикади - феномен, който се случва веднъж на 17 години и е известен като Суормагедон, пише в. "Дейли телеграф".

Цикадите вече се забелязаха в по-топлите южни американски щати. Но се очаква в най-населените американски райони да има близък контакт с насекомите в края на този месец или началото на юни. Тогава цикадите ще започнат да прекосяват коридора от Вашингтон до Бостън през Филаделфия и Ню Йорк.

Подобно нашествие може да ужаси онези, които се плашат от насекомите, но ще бъде истинска манна небесна за ентомолозите. По време на периода на ухажване на цикадите техните любовни песни могат да стигнат до 90 децибела. Потомството на цикадите живее 17 години под земята преди отново да се появи на повърхността за любовни срещи.

Специалистите по цикади припомнят, че става дума за приятелски настроени насекоми, които са забавни за гледане. Най-паметният забавен момент в последно време с цикади датираше от 2004 г., когато тогавашният президент Джордж Буш-младши беше подгонен от цикада чак до стълбичката на президентския самолет. Преследването беше документирано от фоторепортер.

Когато цикадите се появят, те покриват дърветата, фасадите на къщите и дори автомобилните гуми. Специалистите по цикадите посочват, че те не вредят на посевите, не хапят, не излъчват неприятна миризма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.