1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сдружение „Природата за хората”: МОСВ и регионалната дирекция в Бургас са главните виновни за далаверата с дюните в Несебър

Сдружение „Природата за хората”: МОСВ и регионалната дирекция в Бургас са главните виновни за далаверата с дюните в Несебър

Това твърдят от Сдружение „Природата за хората” в съобщение до медиите

Министерство на околната среда и водите и регионалната дирекция в Бургас са главните виновни за далаверата с дюните в Несебър. Това твърдят от Сдружение „Природата за хората” в съобщение до медиите.

„Природата за хората” ще подаде към компетентните органи сигнал за нарушенията и липсата на проверки при издаване на екологичната оценка на терена и разрешителното за строеж.

На 11 декември 2012 г. в Общинския съвет в Несебър е внесен проект за „Еднофамилни жилищни сгради и жилищна сграда за сезонно обитаване за обществено обслужване – етапно изграждане, етап 1, 2, 3 и 4”. Проектът е окомплектован с комплексен доклад от консултантска фирма „Карел консулт” ООД. Документите обаче са върнати от експертния съвет на община Несебър ден по-късно, на 12 декември 2012 г., тъй като еко оценката, издадена през 2007 година, е изтекла. На 14 декември 2012 г., ден петък, в РИОСВ Бургас постъпва искане за нова еко оценка от новия купувач „СЛЕ Груп”. На 17 декември 2012 г., понеделник, „СЛЕ Груп” получава нов документ, подписан от директора на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев, в който се казва, че за реализацията на проекта не е необходимо представяне Оценка въздействието върху околната среда.

По бързина решението на РИОСВ Бургас е безпрецедентно и показва, че е извършено без необходимите съгласувания и проверка на място на самия терен. За това основна вина носи директорът Бойчо Георгиев и ръководството на Министерството на околната среда и водите. На база на полученото ново удостоверение, на „СЛЕ Груп” им се издава разрешение за строеж на 21 декември 2012 г., твърдят от сдружението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.