1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. СДС-Царево иска отмяна на разрешението за проучване за нефт в Силистар

СДС-Царево иска отмяна на разрешението за проучване за нефт в Силистар

Решението на Министерския съвет застрашава екологичното равновесие и създава предпоставки за унищожаване на рибарството и туризма

Местната организация на СДС в гр. Царево иска отмяна на разрешението на Министерския съвет за търсене и проучване за нефт и природен газ в блок "1-14 Силистар", разположен в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море.

Това съобщиха от пресслужбата на партията, цитирана от БТА. От СДС-Царево са категорични, че решението на Министерския съвет засяга населението не само на Царево и на региона, а и на цялата страна, защото застрашава екологичното равновесие и околната среда и създава предпоставки за унищожаване на рибарството и туризма, които са основен поминък на местното население.

Това разрешение е груба грешка, тъй като единственият поминък, който остана на хората в региона, е туризмът. "Държавата, правителството и община Царево не правят нищо за развитието на бизнеса в региона, а проучването на нефт и природен газ ще доведе до отлив на туристи", заяви общинският председател на СДС-Царево Людмил Николов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.