1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Седемстотин колоездачи ще се включат в традиционната обиколка на Витоша

Седемстотин колоездачи ще се включат в традиционната обиколка на Витоша

Дължината на маршрута е 99,32 км с положителна деневилация от 2000 метра

Точно в полунощ на 21 срещу 22 ще започне традиционната обиколка на Витоша. От резиденция Бояна ще тръгнат около 300 т.нар. скороходци, оборудвани за нощно виждане, а в 7:00 часа на 22 юни седемстотин колоездачи ще се включат във велосипедната част на обиколката.

Дължината на маршрута е 99,32 км с положителна деневилация от 2000 метра. Трасето тръгва от Бояна, минава през Тихия кът, Владая, язовир Студена, селата Боснек и Ярлово, включва се в Панорамната пътека над селата Железница, Бистрица, Симеоново и Драгалевци и завършва отново пред резиденция Бояна.

През последните години обиколката е една от най-масовите прояви от този тип у нас. Участие вземат и любители, и професионални спортисти. Всички те са обединени от любовта към планината и търсенето на силни усещания. Трима участници са готови да изпитат максимално своята издръжливост, преминавайки маршрута първо пеша и след това с колело. Най-малкият участник този уикенд е шестгодишно момче, което ще кара колело със семейството си, а най-възрастният е на 68 години. Над 150 жени ще се включат този път в това обичайно мъжко състезание.

Най-доброто време постигнато досега е осем часа и половина за скороходци и три часа и половина за колоездачи. Тази година се очаква да се поставят нови рекорди.

Квотата от 700 души за колоездачи е вече запълнена и е спряно записването - продължава записването на скороходци до достигане на лимита от 300 души. В последните години състезанието е придобило международна популярност, като привлича състезатели от над десет държави: Сърбия, Македония, Гърция, Унгария, Португалия, Великобритания, Белгия, Холандия, Канада и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.