1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Седмица на пожарната безопасност

Седмица на пожарната безопасност

Тази година организаторите са предвидили множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението

Седмицата на пожарната безопасност ще се проведе от днес до 16 септември. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В рамките на инициативата ще се отбележи професионалният празник на ГД „Пожарна безопасност и защитата населението” – 14 септември. В празничния ден ще бъдат организирани тържествени събрания, молебени за здраве и поднасяне на венци пред паметните плочи на пожарникарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Тази година организаторите са предвидили множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението. Голяма част от тях са насочени към децата от различни възрастови групи. Всички областни управления на ГДПБЗН предвиждат занятия и открити уроци в детските заведения. Участъковите инспектори ще запознаят не само малчуганите, но и техните възпитатели с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар в сградата. Занятията са във вид на игри, викторини и евакуация с елемент на състезание. Във всички районни служби ще бъдат организирани „Дни на отворените врати” и приемни за граждани. Столичната пожарна служба организира игри и викторини с противопожарна тематика в Детския развлекателен център „Палавници”.

През седмицата ще се проведат семинари с учители за повишаване на подготовката им като инструктори и съдии при провеждане на състезанията с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Пожарникари и спасители ще демонстрират гасене на пожари и извършването на аварийно-спасителни дейности с оказване на първа помощ. В някои от тях ще се включат доброволци и ученици от младежките противопожарни отряди.

За подобряване на взаимодействието при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, ще се проведат работни срещи с кметове и представители на регионалните структури. Предвиждат се срещи с ветераните и участието им в някои от проявите. В рамките на седмицата ще се проведат и много спортни състезания. Пожарникари, спасители и инспектори ще участват в турнирите по волейбол и стрелба и ще премерят сили пиятелски срещи по футбол на малки вратички и демонстрации по пожароприложен спорт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.