1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Седмица на зелената система стартира в Пловдив

Седмица на зелената система стартира в Пловдив

Предвидени са мултимедийни презентации на ОП „Градини и паркове"

Eлектромобили могат да започнат да чистят Пловдив и така да бъдат част от стремежа на общината да подобри екологичната ситуация в града. Това съобщи в ефира на Дарик главният еколог на Пловдив Стефан Шилев. По думите му първо трябва да се осигури нормативна уредба, която да позволи използването им. Работи се в сътрудничество с клъстер Автомобили, като идеята е в близко бъдеще част от транспорта в града да се покрива от новите возила. В тази връзка днес, 7 май, са предвидени демонстрации на електробус, който ще се включи в започващата Седмица на зелената система.

По въпроса за изграждането на лифт на Бунарджика Шилев коментира, че до края на седмицата ще бъде готов докладът на екоотдела в общината за това подходящо ли е построяването му. Въпросът не е дали да има лифт или не, а да се направят по-атрактивни за посещение защитените територии на Пловдив, каза още екологът. Той подчерта, че няма пречки да се изгради въжената линия, но това трябва да се съгласува със съответните институции.

Във всичките 6 района са подадени проекти по „Красива България". Това сериозно ще подобри състоянието на парковата зона в Пловдив, каза още Шилев. Отделно от общината са предвидили засаждането на цветя, които няма да са по-малко от миналата година.

От днес стартира Седмицата на зелената система. Предвидени са мултимедийни презентации на ОП „Градини и паркове" за състоянието на парковата система в града. Ще има и изложби с архивни снимки за създаването на Царсимеоновата градина, която навършва 120 години. Сред проявите са аранжировки с цветя, организирани от ученици, базари и рисунки на асфалт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.