1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сепия заблуждава конкурентите в секса

Сепия заблуждава конкурентите в секса

Морските обитатели са познати с умението си зрелищно да сменят не само цвета на кожата, но и рисунъка й

Когато дойде желанието за секс на Господин Сепия, той става двуполов, но показва на околните подходящата си страна, съобщи АФП. Това не е раздвоение на личността, а тактика за ухажване на Госпожа Сепия, докато в същото време успява да задържи в заблуда потенциалния съперник.

Сепиите са познати с умението си зрелищно да сменят не само цвета на кожата, но и рисунъка й. Така сепиите "говорят", като показват /или скриват/ своята действителна същност. Сепия плангон /Sepia plangon/ може едновременно да изобразява противоположни картини върху двете страни на тялото си.

Австралийски учени доказаха, че мъжките Sepia plangon използват тази техника, за да заблудят другите мъжки, докато ухажват женска в любовния си период. В този случай хитрецът застава между любимата си и конкурента /39% от времето според изследването/. Към женската той обръща и показва мъжката си страна, а "пуска" към евентуалния съперник женския рисунък, отбелязва БГНЕС.

Когато е възбуден, Господин Сепия показва с мъжката си окраска на всички наоколо, че в района има женска и така всички мъжки в района се втурват към него. Различното оцветяване помага да се "заблуди противника" без да остави дамата да го мисли за хомосексуален тип. Задачата се усложнява, когато има повече наблюдатели, казват учените. Тогава пак се стига до познатото решаване на спора със силови средства.

 

Етикети сепия, секс, учени
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.