1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Северна и Западна Европа все още са в снежен капан

Северна и Западна Европа все още са в снежен капан

Студената вълна предизвика транспортен хаос на Стария континет

Северна и Западна Европа все още са в снежен капан. Студената вълна предизвика транспортен хаос на Стария континет. Много полети все още са отменени.

Мартенският сняг предизвика километрични задръствания във Франция. Над 2 000 автомобила са блокирани по затрупаните със сняг пътища в северозападната част на Франция. За разчистването на магистралата, която свързва Нормандия с Париж, е изпратена военна техника.

Според синоптичините прогнози снеговалежите ще спрат през втората половина на деня. Но температурите ще паднат рязко, което със сигурност ще превърне пътищата в ледени пързалки. Снежната вълна предизвика транспортен хаос и в съседна Германия. Очаква се и днес Франкфуртското летище да отмени полети. Подобна е картината и във Великобритания. Стотици камиони са блокирани по магистралите.

И Москва e скована от мартенски студ. Снеговалежите там сa съпроводени от силен вятър. Очаква се снежната покривка в руската столица да достигне 25 сантиметра. Синоптиците обещават затопляне от следващата седмица и слънчево време до края на март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.