1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ще преобладава облачно време със слаби превалявания от дъжд и сняг

Ще преобладава облачно време със слаби превалявания от дъжд и сняг

Към 14 часа температурите ще бъдат от минус 1-0° в Добруджа и Лудогорието до 8-9° към Сандански и Петрич

Днес над страната ще преобладава облачно време, като на места главно в Южна България и Предбалкана ще има слаби превалявания от дъжд по долината на река Струма и по Черноморието, a в Горнотракийската низина ще превалява дъжд и сняг, в Предбалкана и по високите полета - сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология – НИМХ към БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Постепенно през деня от север валежите ще спират, а над северните райони и облачността ще се разкъса. Ще бъде ветровито с умерен, в Източна България и силен североизточен вятър. Ще продължи да нахлува студен въздух и през деня. Температурите ще се понижават, с изключение на крайните югозападни райони, където студеното нахлуване няма да се усети. Към 14 часа температурите ще бъдат от минус 1-0° в Добруджа и Лудогорието до 8-9° към Сандански и Петрич.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с превалявания от слаб дъжд. След обяд над северното крайбрежие облачността ще се разкъса, като ще бъде ветровито и ще духа силен север-североизточен вятър. Максимални температури ще са между 3 и 6°. Температурата на морската вода е 5-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.