1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ще вали сняг в по-голямата част от страната

Ще вали сняг в по-голямата част от страната

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните

Днес валежите временно ще спрат в цялата страна, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъса и намалее, главно над Южна и Източна България. Вятърът ще отслабне. През деня обаче от югозапад ще започне нов процес – ще завали дъжд, който в следобедните часове, с усилване на вятъра от запад-северозапад и нахлуването на студен въздух, ще започне да преминава в сняг.

В следобедните часове в Дунавската равнина, а вечерта и през нощта срещу вторник и в Тракийската низина и Източна България ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Ще вали сняг в по-голямата част от страната и ще се образува тънка снежна покривка. Ще има снежни виелици и навявания. Без снеговалеж ще остане в западната част на Дунавската равнина. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните, но след обяд с усилване на вятъра от северозапад ще започнат бързо да се понижават.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното, ще започне да се повишава.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен, вечерта вече северозападен вятър. Ще има валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра около минус 2°.

Над Черноморието до обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса, а силният вятър от запад-северозапад временно ще отслабне. Максимални температури между 11 и 14°. Вечерта от юг ще започнат нови валежи, който през нощта срещу вторник ще обхванат цялото Черноморие. Вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.