1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Щетите от наводнението след проливните дъждове в силистренската община Главиница възлизат на 650 000 лева

Щетите от наводнението след проливните дъждове в силистренската община Главиница възлизат на 650 000 лева

Това е установила комисия, извършила огледи в пострадалите домакинства

Щетите от наводнението след проливните дъждове в силистренската община Главиница възлизат на 650 000 лева. Това е установила комисия, извършила огледи в пострадалите домакинства.

От обилните валежи миналата седмица преля отводнителният канал в Главиница и заля всички къщи по една от централните улици. Първоначално щети бяха установени в 54 къщи. При щателния оглед обаче комисията от общината е установила поражения в 108 домакинства. Пострадалите къщи са разделени на 3 групи - в първата попадат постройки, застрашени от срутване, във втората - къщи, които се нуждаят от укрепителни дейности заради образувани пукнатини, а в третата група са домакинства, в които са засегнати само вещи и уреди, предаде БНР.

В засегнатия район два пъти е извършена дезинфекция, за да се избегнат зарази, съобщи кметът Хюсеин Хамди. Той уточни, че общината няма средства да подпомогне пострадалите от наводнението и ще търси помощ от междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет. Средства са необходими и за ремонт на отводнителния канал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.