1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Щетите от наводненията във Великобритания възлизат на над 1 милиард долара

Щетите от наводненията във Великобритания възлизат на над 1 милиард долара

Днес нивата на река Темза достигат рекордни стойности

Щетите от наводненията и ураганните ветрове във Великобритания възлизат на най-малко 630 милиона паунда /над 1 милиард долара/, съобщи днес на сайта си в. "Дейли телеграф".

След практически неспиращите от октомври насам дъждове земята е тотално напоена и в някои райони е напълно под вода, заяви Мохамед Хан от консултантската компания PricewaterhouseCoopers. Според него сумата на щетите ще се увеличава.

Днес нивата на река Темза достигат рекордни стойности и прииждащите води продължават да се покачват, съобщава Би Би Си. Издадени са 14 предупреждения за сериозни наводнения по поречието на реките в Бъркшър и Съри. Полицията предупреждава, че има опасност за наводняване на около 2500 къщи, отбелязва БГНЕС.

Според метеоролозите, днес ще бъде денят от седмицата с най-слаби валежи, но нивата на реките може би ще продължат да се покачват. На няколко места по река Темза са измерени най-високите стойности от поставянето на измервателните устройства през 80-те и 90-те години на миналия век. В районите на Стейнс, Егам, Чъртси и Дачет се.

Очаква се нивата на водите да се покачат, въпреки че днес не се очакват валежи. Метеоролозите предупреждават за заледявания в голяма част от Англия. Утре, 11 февруари, се очакват нови силни дъждове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.