1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова пое поста от Борислав Сандов

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова пое поста от Борислав Сандов

Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управлението на околната среда

Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова встъпи в длъжност, като пое поста от Борислав Сандов. Тя получи от предшественика си символичния ключ на МОСВ.

„Предавам Министерството на околната среда и водите на г-жа Росица Карамфилова спокоен, че то остава в ръцете на един истински професионалист. През изминалите осем месеца с нея работихме в отлично сътрудничество като изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда. Много от проблемите в сектора бяха решени от нашия екип през последните месеци, за други има подготвени решения. Вярвам, че г-жа Карамфилова ще продължи да работи в защита на обществения интерес, за опазване на природата и здравето на хората”, каза Борислав Сандов.

„Повече от 17 години съм част от експертите, които работят за спазване на законодателството в областта на околната среда. Приемам професионалните си ангажименти като своя лична кауза, но знам, че единственият начин за постигане на целите е работата в екип, в партньорство, в дух на професионализъм и среда на висока експертиза, но най-вече разчитайки на специалистите със знания и експертиза”, каза министър Росица Карамфилова. Тя увери, че твърдо вярва във високия професионализъм и морал на служителите в МОСВ. „Призовавам целия екип на министерството и неговите структури да работят отговорно и ефективно в интерес на българските граждани, за спазване на екологичното законодателство и, не на последно място, на природните закони, с мисъл и грижа за бъдещето на страната”, допълни министър Карамфилова.

„Реалист съм, осъзнавам критичността на обществото към работата на институциите, затова имам амбицията за тези месеци открито, в диалог и отговорно да направим още една крачка за подобряване състоянието на околната среда и за връщане на доверието в системата на МОСВ”, увери Росица Карамфилова по време на церемонията.

Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управлението на околната среда. Работила е в системата на МОСВ, заемайки експертни и ръководни длъжности от младши експерт до изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.