1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Снеговалежи и ураганни ветрове създават много проблеми на жителите на Русия

Снеговалежи и ураганни ветрове създават много проблеми на жителите на Русия

Над по-голямата част от Русия трайно се е настанил антициклон

Силни студове, съпроводени с необичайно високо атмосферно налягане, снеговалежи и ураганни ветрове създават много проблеми на жителите на Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

В Москва в четвъртък бе регистрирано първото за година рекордно високо налягане - почти 770 мм и прогнозите са, че така ще е и през почивните дни. Аномалията е предизвикана от рядко силен сибирски антициклон, чийто център сега е над Сиктивкар, Коми. През почивните дни в Архангелска област температурите ще падат нощем до минус 33 - минус 38 градуса, посочва БТА.

В Свердловска област се очаква застудяване - до минус 35 и повече. В Красноярския край, в Сибир, до края на месеца ще се задържи необичайно студено, на места до минус 45 - минус 48. Над по-голямата част от Русия трайно се е настанил антициклон и синоптиците предупреждават за засилване на студовете в северозападните райони.

Южна Русия пострада от друго явление - повече от 200 хиляди жители на Краснодарския край останаха без ток заради скъсани от силния вятър електропроводи. Без електричество е град Новоросийск и близки населени места.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.